Objednávka nad 500,- = doprava ZDARMA !!! Objednávka nad 500,- = doprava ZDARMA !!! Objednávka nad 500,- = doprava ZDARMA !!! Objednávka nad 500,- = doprava ZDARMA !!!

MLETÉ PAPRIKOVÉ KOŘENÍ

 MLETÁ PAPRIKA

Pečlivě vybrané papriky procházejí tradičním procesem sušení De La Vera, odlišných od těch, které se používají ve zbytku oblastí vyrábějící paprikové koření. 

De La Vera paprika se vyrábí výjimečným procesem, který se liší od všech ostatních. Pro dokonalou dehydrataci červené papriky poskytuje palivové dubové dřevo nebo dřevo z dubu cesmínového potřebné teplo. Proces trvá deset až patnáct dní, během kterých odborníci obracejí červené papriky, dokud nedosáhnou dokonalého vysušení. 

Tento tradiční sušící systém je nezbytný k tomu, aby paprika získala tři základní vlastnosti: aroma, chuť a barevnou stálost. Tři důvody, protože tato je celosvětově jedinečná. 

Dalším krokem je převézt sušené červené papriky do průmyslových farem, kde se odstraní stopka a část semen. Během procesu mletí je třeba věnovat zvláštní pozornost teplotě, lusky se melou v tradičních kamenných mlýnech (dříve poháněných ručně), dnes elektřinou. Počet umletí zajistí získání červeného prachu, jemného a jednotného, s jedinečnou kvalitou.

Vyvážená barva vzniká v důsledku vysoké koncentrace karotenu produkovaného v paprice během její kultivae v mikroklimatu oblasti De La Vera.

 

 

ORGANICKÁ PAPRIKA

Cyklus rostlin začíná v březnu výsevem semen do truhlíků, kde zůstávají až do května, kdy jsou sazeničky přesazeny do pěstitelských oblastí La Vera. Samotný rostoucí cyklus trvá až do začátku října.

Organická paprika pochází z místní touhy a potřeby péče o zem. Pěstuje se proto bez hnojiv nebo pesticidů. Tyto papriky rostou s respektem k jejich přirozenému cyklu a k jejich sušení se využívá pouze síla slunce. 

Současně s nepoužíváním syntetických produktů při růstu se podařilo ještě více zachovat originalitu chuti paprika La Vera.