Migas

Ingredience:

  • 1 veka, pokud možno z předchozího dne
  • 1 chorizo nebo slaninu (nejlépe iberico)
  • olivový olej
  • 1 lžíce sladké papriky de la Vera
  • česnek, petržel a sůl dle chuti

 

Postup:

 

Veka musí být natolik tvrdá, aby se dala nakrájet zubatým nožem na co nejtenší kostičky a až poté je vhodné nakrájenou veku navlhčit,aby byla na pánvi šťavnatější. Chorizo pokrájíme na kolečka.

Na pávni rozehřejeme olivový olej, přidáme oloupaný česnek a spolu s nakrájeným chorizem či slaninou a jakmile je česnek dobře opečený a maso uvařené, přidáme všechny kousky nakrájené veky a vše dobře promícháme.

Ochutíme solí a petrželí podle vlastního vkusu. Nakonec už jen zbývá jen sladká paprika la Vera a opět dobře promícháme. 

Před servírováním necháme několik minut odpočívat. 

Migas z Extremadury jako předkrm je  ve většině restaurací podáván včetně smaženého vajíčka.