Migas
Ingredience:
- 1 veka, pokud možno z předchozího dne
- 1 chorizo nebo slaninu (nejlépe iberico)
- olivový olej
- 1 lžíce sladké papriky de la Vera
- česnek, petržel a sůl dle chuti
Postup:
Veka musí být natolik tvrdá, aby se dala nakrájet zubatým nožem na co nejtenší kostičky a až poté je vhodné nakrájenou veku navlhčit,aby byla na pánvi šťavnatější. Chorizo pokrájíme na kolečka.
Na pávni rozehřejeme olivový olej, přidáme oloupaný česnek a spolu s nakrájeným chorizem či slaninou a jakmile je česnek dobře opečený a maso uvařené, přidáme všechny kousky nakrájené veky a vše dobře promícháme.
Ochutíme solí a petrželí podle vlastního vkusu. Nakonec už jen zbývá jen sladká paprika la Vera a opět dobře promícháme.
Před servírováním necháme několik minut odpočívat.
Migas z Extremadury jako předkrm je ve většině restaurací podáván včetně smaženého vajíčka.