Revolconas brambory
Ingredience:
- 3 středně veliké brambory
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce papriky de la Vera - sladká i pálivá
- sůl
- 1 bobkový list
- panenský olivový olej
- škvarky každý podle své chuti (může být i slanina)
Postup:
Oloupejte brambory, pokrájejte na menší kousky (které se závěrem budou šťouchat), uvařte ve vodě se solí a bobkovým listem, dokud nebudou měkké.
Mezitím oloupejte i česnek a prolisujte či jen roztlačte. V pánvi s olejem osmažte škvarky dokud nejsou podle vaši chuti, odložte stranou (ale uchovejte v teple). Na původní pánvi pokračujte ve smažení česneku, přidejte mletou papriku - pozor jen minutku, aby paprika nezhořkla.
Postupně přidejte okapané brambory, promíchejte dobře s paprikou a česnekem a postupně rozšťouchejte za teple v pánvi, dokud nevznikne bramborové pyré. (hrudky nejsou na škodu, ale pokud nechcete přidejte trochu vody z uvařených brambor).
Podávejte ihned, škvarky pouze posypte a nezapomeňte na skleničku dobrého červeného vína!