Revolconas brambory

Ingredience:

  • 3 středně veliké brambory
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce papriky de la Vera - sladká i pálivá
  • sůl
  • 1 bobkový list
  • panenský olivový olej
  • škvarky každý podle své chuti (může být i slanina)

 

Postup:

 

Oloupejte brambory, pokrájejte na menší kousky (které se závěrem budou šťouchat), uvařte ve vodě se solí a bobkovým listem, dokud nebudou měkké. 

Mezitím oloupejte i česnek a prolisujte či jen roztlačte. V pánvi s olejem osmažte škvarky dokud nejsou podle vaši chuti, odložte stranou (ale uchovejte v teple). Na původní pánvi pokračujte ve smažení česneku, přidejte mletou papriku - pozor jen minutku, aby paprika nezhořkla. 

Postupně přidejte okapané brambory, promíchejte dobře s paprikou a česnekem a postupně rozšťouchejte za teple v pánvi, dokud nevznikne bramborové pyré. (hrudky nejsou na škodu, ale pokud nechcete přidejte trochu vody z uvařených brambor).

Podávejte ihned, škvarky pouze posypte a nezapomeňte na skleničku dobrého červeného vína!